Почео Богатфест – Прво вече у знаку најмлађих

//Почео Богатфест – Прво вече у знаку најмлађих

Почео Богатфест – Прво вече у знаку најмлађих

Песмом и игром најмлађих фолклорних извођача ФА „Ђидо“ са гостима из Републике Српске и Брчко Дистрикта започео је четврти по реду Богатфест. У разноврсним народним ношњама, са широким осмесима на лицима преко 250 малишана продефиловало је улицом Војводе Степе у Богатићу, а потом су сви учесници развили коло на платоу у центру варошице, увесељавајући окупљене грађане.

Концерт дечијих ансамбала одржан је затим на бини на полигону Основне школе „Мика Митровић“, где су наступиле све извођачке групе, вокални солисти и припремни ансамбл ФА „Ђидо“, заједно са културно-уметничким друштвима „Свети Сава“ из Зворника, „Лијешће“ из Босанског Брода и „Јоцо Савић Илићка“ из Брчко Дистрикта.

Ово вече било је претпремијера за тродневно дружење и уживање у играма са различитих меридијана. Сутра, 05.августа, догађај ће дефилеом у 18 часова отворити учесници ансамбала из Египта, Словачке, Пољске, Бугарске, Босне и Херцеговине и Србије, који ће се потом кратким наступом представити на бини испред Основне школе у Богатићу. Званично свечано отварање фестивала планирано је у 20 часова на великој сцени, а затим од 20 сати и 30 минута и концерт Народног ансамбла Радио-телевизије Србије, под управом Синише Вићентијевића, са солистима Данком Стојиљковић и Радишом Урошевићем.

| 2022-08-12T12:18:28+00:00 август 4th, 2022|Категорија: Новости|0 Comments