Међународни фестивал фолклора БОГАТФЕСТ од 04. до 07. августа

//Међународни фестивал фолклора БОГАТФЕСТ од 04. до 07. августа

Међународни фестивал фолклора БОГАТФЕСТ од 04. до 07. августа

Културно-образовни центар Богатић и Фолклорни ансамбл “Ђидо” четврту годину заредом у срцу Мачве организују Међународни фестивал фолклора “Богатфест”. Овогодишња манифестација трајаће четири дана и почеће у четвртак, 04.августа, дефилеом дечијих ансамбала ФА „Ђидо“ са гостима улицом Војводе Степе, а потом и наступима на бини на полигону ОШ “Мика Митровић”.

Други дан, у петак, 05.августа, догађај ће дефилеом у 18 часова отворити учесници ансамбала из Египта, Алжира, Словачке, Пољске, Бугарске, Босне и Херцеговине и Србије, који ће се потом кратким наступом представити на бини испред Основне школе у Богатићу. Свечано отварање фестивала планирано је у 20 часова на великој сцени, а затим и концерт Народног ансамбла Радио-телевизије Србије, под управом Синише Вићентијевића, са солистима Данком Стојиљковић и Радишом Урошевићем.

У суботу, 06.августа, од 18 сати и 30 минута поново ће кроз центар Богатића продефиловати извођачи из свих ансамбала учесника, који ће од 20 часова наступити на главној бини на полигону школе. Исте вечери публици ће се представити и трубачки оркестар Данијела Јокановића.

И у петак и у суботу од 17 сати у улици Војводе Степе биће организован Сајам народне радиности.

Иностране фолклорне групе представиће се Мачванима и четвртог дана, у недељу, 07.августа, у културно-уметничком програму у оквиру манифестације “Хајдучко вече” на Васином шибу у Црној Бари.

За све фестивалске вечери улаз је слободан.

 

| 2022-08-02T11:45:23+00:00 август 2nd, 2022|Категорија: Новости|0 Comments