Завршена 24.Међународна ликовна колонија Совљак 2022

//Завршена 24.Међународна ликовна колонија Совљак 2022

Завршена 24.Међународна ликовна колонија Совљак 2022

Двадесетчетврта по реду, Међународна ликовна колонија Совљак 2022, која је угостила осам уметника из Србије и региона, затворена је вечерас под столетном липом у Етно-парку. На дар домаћинима колоније сликари су до сада оставили преко стотину вредних уметничких дела, која ће заувек бити спона између њихове уметности и мачванског гостопримства. И уметници из овогодишњег сазива истичу да су из Мачве понели најлепше утиске и успомене.

Директор Културно-образовног центра Богатић, Иван Остојић, уручио је овим поводом свим учесницима сертификате и плакете и истакао да се нада да су у последњих седам дана искусили право мачванско гостопримство.

Учесници 24.Ликовне колиније „Совљак 2022“ били су четири сликара, вајар, иконописац, грнчар и фотограф и то: Ана Ђорђевић, Јелена Николић, Борис Еремић, Стефан Петронијевић, Милош Шарић, Миодраг Милутиновић, Мина Ступар и Рајко Каришић.

Љубитељи ликовне уметности у Мачви, уметничка дела настала на совљачкој колонији, имаће прилику да виде на изложби која се традиционално одржава сваке године, када се дела у потпуности припреме за излагање.

 

| 2022-08-02T11:40:23+00:00 јул 28th, 2022|Категорија: Новости|0 Comments